Hurtigtaster

Hurtigtaster (eller hotkeys) gjør det enda raskere å føre regnskap i Conta.

Hurtigtaster (eller hotkeys) gjør det enda raskere å føre regnskap i Conta.

De gjør det også mulig å jobbe mer eller mindre kun fra tastaturet når du registrerer flere bilag på rad.

Men først, litt om Mac og Windows

Aller først: Nå om dagen er det ikke mange forskjeller på Mac og Windows i daglig bruk av programvare, men siden tastaturene er utformet litt forskjellig gjør vi oppmerksom på følgende:

Der vi skriver ALT-tast, kan det på nyere Mac-maskiner ofte stå OPTION i stedet. Så en hurtigtast for å for eksempel opprette en ny bilagskladd, ALT+S, vil på en Mac være enten ALT+S eller OPTION+S alt ettersom hva du har på din maskin.

Dette er hurtigtastene

Aller først, klikk på BILAG-fanen, og REGISTRER NYTT BILAG. Velg så en bilagstype for å komme til en av bilagsveiviserne.

Herfra kan du benytte deg av alle hurtigtastene for raskt å registrere forskjellige typer bilag.

ALT+1 = Åpner registrere kjøp-veiviseren

ALT+2 = Åpner registrere inntekt-veiviseren

ALT+3 = Åpner veiviseren for bankavstemming

ALT+4 = Åpner veiviseren for alle typer bilag

Når du er i gang med bilaget så kan du benytte disse:

ALT+I (Altså I for Ivar) = Åpner innboksen for opplastede vedlegg og bilag

ALT+L = Legger til en ny transaksjonslinje i bilaget

Og så når du er ferdig med å fylle ut alt:

ALT+S = Lagre kladd

ALT+ENTER = Opprett bilag

Har du forslag til flere hurtigtaster som kunne gjort det å bruke Conta enda enklere? Ikke nøl med å kontakte oss med forslag!