Kredittsikkerhet

Her får du noen gode tips, og en innføring i hvordan du kredittsjekker kunder i Conta Kredittsjekk. Hvordan ta en kredittsjekk Gode grunner for å ta kredittsjekk med Conta Kredittsjekk Hvordan tolke en kredittsjekk

Gebyrer, satser og renter

Her finner du til enhver tid oppdaterte gebyrer, satser og renter som er relevante for inkassosaker. Satsene gjelder fra 1.1. 2018.

Inkassobyrå eller egeninkasso

Om du skal benytte deg av et inkassobyrå eller egeninkasso kommer an på om du vil spare tid ved å la eksperter gjøre jobben, eller beholde kontrollen selv.

Gratis inkasso?

Å lete etter gratis inkasso er en blindvei. Istedenfor bør du foreta en enkel vurdering: Vil du gjøre inkasso selv og spare litt penger, eller overlate alt til ekspertene i et inkassobyrå og  slippe å tenke på det?

Råd om gjeldsproblemer og inkasso

Inkasso er ikke noe man sender for å være slem med folk som har betalingsproblemer. For bedrifter er inkasso et nødvendig onde de må ty til for å få inn pengene sine. 

Regler for inkasso mot barn

Det er mulig å sende inkassokrav i barnets navn hvis det gjelder en vare eller tjeneste som ikke kan leveres tilbake. Men renter og gebyrer er ikke lov.

God inkassoskikk

Inkassobransjen blir bedt om å følge retningslinjer som er utledet av Inkassolovens begrep om god inkassoskikk. Dette setter standard for hvordan inkassosaker skal føres i Norge.

Konkursvarsel og konkursbegjæring

Kreditorer kan kreve skyldneren slått konkurs hvis et utestående krav ikke betales innen en gitt frist, og det er grunn til å tro at selskapet ikke har mulighet til å gjøre opp.

Person på hemmelig adresse

Enkelte utleggsforretninger kommer i retur til avsender dersom det viser seg at skyldneren har fått hemmelig adresse. Dette er feil. Her er den riktige prosedyren.

Tilbakelevering ved salgspant

Hvis du selger fysiske varer på kreditt er det viktig at bedriften din sikrer seg salgspant i varene. Dette er en avtale mellom selger og kjøper, og som gir bedre sikkerhet for salgssummen og eventuelle renter og omkostninger.

Etter utleggsforretningen

Etter at en utleggsforretning er gjennomført, er det flere scenarier som kan utspille seg, avhengig av hvilke verdier namsmannen har funnet hos skyldneren.

Lovlig med inkassosak mot flere personer?

En utleier som bruker Conta Inkasso lurer på følgende: Husleiekontrakten er signert av et gift par. Begges navn står på fakturaene. Kan kunden ta kravet mot de to til inkasso i én og samme sak?

Saksgang for inkasso mot bedrifter

Selv om du ikke trenger kunnskap om inkasso for å bruke Conta Inkasso, er det smart å ha litt innsikt i prosessen. Det gir deg psykologisk overtak i møte med dårlige betalere.

Saksgang for inkasso mot privatpersoner

Selv om du ikke trenger kunnskap om inkasso for å bruke Conta Inkasso, er det likevel smart å ha litt innsikt i inkassoprosessen. Det gir deg psykologisk overtak i møte med kunder som ikke gjør opp for seg.

Inkasso for privatpersoner

Hva skal til for at en privatperson skal kunne kjøre en effektiv inkassosak med Conta Inkasso? Her får du svar på hva som kreves.

Regler for purring

Du kan sende en purrefaktura så snart betalingsfristen går ut, men da kan du ikke legge til purregebyr. Helst venter du til det har gått 14 dager over fristen. Da har du rett til å legge på purregebyr og renter. Finansdepartementet fastsetter gebyr- og rentesatsene hvert halvår.

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.