MVA-regler ved eksport

Eksport har fått en egen post i MVA-meldingen, og Conta Faktura legger til rette for dette med en ny MVA-sats i fakturaen. Blant de 19 postene på den nye skattemeldingen er et felt om eksport av varer og tjenester. Tidligere måtte du velge “fritatt” som MVA-sats på fakturaene på varer og tjenester du eksporterer, men […]

Fakturere riktig MVA på bruktsalg

Ved videresalg av brukte varer kan du velge å legge til merverdiavgift kun på avansen, altså på gevinsten du tar på toppen av innkjøpsprisen.

Tilbakegående MVA-oppgjør

Når du registrerer firmaet ditt i Merverdiavgiftregisteret kan du også få tilbakebetalt MVA på innkjøp som ble gjort inntil tre år tilbake i tid.

Etterfakturere merverdiavgift

Du har sendt en faktura som gjør at omsetningen din har passert 50 000 kroner. Da blir firmaet MVA-pliktig hvis det selger MVA-belagte varer og tjenester, og du må sørge for at kunden etterbetaler MVA for hele fakturaen.