Gratis webinarer fra Conta - Lær om regnskap, skatt og mye mer!

Bilagsjournal

Bilagsjournalen i et regnskapsprogram lister opp absolutt alle regnskapsbilagene du har bokført. Tenk på det som en dagbok med alle bilagene dine i.

Mann som arbeider på verksted
Jostein Hakestad

Bilagsjournalen i et regnskapsprogram lister opp absolutt alle regnskapsbilagene du har bokført. Tenk på det som en dagbok med alle bilagene dine i.

Loven krever at hvert bilag i regnskapet skal kunne spores til en transaksjon ved hjelp av nummer. Moderne regnskapsprogrammer lar deg laste opp bilag slik at de blir automatisk nummerert, men det går også an å skrive på nummer for hånd og oppbevare bilagene i perm. 

I bilagsjournalen kan du se hvordan bilagene er ført, på hvilken dato og på hvilke kontoer.

Det viktigste er at nummerrekken er ubrutt (uten hull) og at nummeret matcher nummeret på transaksjonen som ble registrert i regnskapet.

Les mer om oppbevaring av bilag.

Eksempel: Hvis regnskapsprogrammet tilegner nummeret 40-2019 til transaksjonen når du registrerer den, må det samme nummeret være knyttet bilaget på en måte som ikke kan endres i ettertid.

LES OGSÅ: Slik kommer du i gang med regnskapsføring i bedriften din

Finn frem til et spesifikt bilag

Et regnskapsprogram gjør det som regel lettere å lete frem enkeltbilag, og er nok å foretrekke fremfor å oppbevare ting i permer. Og jo flere bilag, desto større blir behovet for å kunne enkelt finne frem enkelttransaksjoner i regnskapet. 

Derfor anbefaler vi på det sterkeste å ha et bra digitalt system på dette fra dag én, som overholder alle lovkrav.

Bilagsjournalen i Conta lar deg enkelt søke opp bilag. Du kan søke på bilagsnummer eller på periode for å snevre inn resultatene, og hvis du vet at bilaget ble ført på et spesifikt prosjekt eller en avdeling kan du velge dette også (kun for Smart-abonnenter).

Fakturaene du lager i Conta registreres og bokføres automatisk som bilag i regnskapet, og du kan se også disse i bilagsjournalen.

Du kan også bruke Conta sin mobilapp for å ta bilde av bilag og sende direkte til regnskapet.

På tide å bytte ut hjemmelagede fakturaer og bæreposer med kvitteringer?
Opplev hvor mye enklere det kan gjøres med Conta.

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.