Kan jeg bruke noe annet enn firmanavnet på fakturaen?

Er det påkrevd å ha hele det registrerte navnet på enkeltpersonforetaket på fakturaen? Eller kan man bruke et markedsføringsnavn?

Byggmester med gravemaskin

Er det påkrevd å ha hele det registrerte navnet på enkeltpersonforetaket på fakturaen? Eller kan man bruke et markedsføringsnavn?

Svaret er at det er lovlig for bedrifter å bruke et markedsføringsnavn på fakturaer så lenge du også har med det formelle foretaksnavnet og organisasjonsnummeret. Hvis firmaet ditt heter “John Johansen Silketrykk & Design” har du lov til å operere under et annet merkenavn og med en annen logo, f. eks. “Drop Dead Designbyrå”. Det gir gjerne god nok effekt å bruke markedsføringsnavnet i logoen.

Det viktigste du må huske på er at kunden din ikke må være i tvil om hvilket registrert foretak han/hun gjør forretninger med.

Vær oppmerksom på at markedsføringsnavn ikke automatisk får noe vern slik det ville fått hvis det registreres offentlig. Et markedsføringsnavn oppnår vern gjennom innarbeidelse i markedet over tid. Du kan også varemerkebeskytte navnet.

Husk også at kontrakter, brev og andre forretningsdokumenter alltid må ha med det fullstendige foretaksnavnet, eventuelt i tillegg til markedsføringsnavnet.

I Bokføringsforskriften § 5-1-1 og Enhetsregisterloven § 23 går det frem at både organisasjonsnummer og faktisk foretaksnavn skal brukes uansett hva man setter som markedsføringsnavn.

Var artikkelen nyttig? like moderate dislike

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.