Fakturasalg til Brabank: Superraskt oppgjør

Å selge fakturaen betyr at du ikke trenger å vente på betaling fra kunden. I Conta er det enkelt å gjøre, og her viser vi hvordan.

Å selge fakturaen betyr at du ikke trenger å vente på betaling fra kunden. I Conta er det enkelt å gjøre, og her viser vi hvordan.

Vanligvis sender man fakturaer direkte til kunden, enten via e-post, vanlig post eller andre elektroniske metoder som EHF.

I Conta kan du nå i tillegg selge fakturaene dine, som innebærer at du får betalt umiddelbart fra partneren vår, Brabank, og at de overtar kravet. Da tar de også på seg ansvaret for å kreve inn pengene, og oppfølgingsarbeidet hvis det skulle vise seg at kunden ikke betaler. Superraskst oppgjør er et populært valg nettopp fordi det kan gi en mer forutsigbar pengestrøm.

Dette er prosessen:

• Du selger fakturaen til Brabank.
  • Pengene kommer på kontoen din innen én virkedag, minus et lite gebyr som går til Brabank.
  • Kunden din betaler Brabank istedenfor deg (betalingsinformasjonen blir endret til Brabank på fakturaen som kunden mottar)

Opprette avtale for Superraskt oppgjør

For å kunne selge fakturaer må du først søke om en avtale med Brabank. Selve søknaden er veldig enkel å sende:

Når du skal sende fakturaen, klikker du på menypunktet SUPERRASKT OPPGJØR. Her kommer du til søknadssiden. Følg stegene. Som en del av prosessen må du identifisere deg med BankID, og så til slutt klikker du bare på søknadsknappen.

Du får som regel svar innen én virkedag.

Selge en faktura

Når du har en aktiv avtale med Brabank, kan du velge hvilke fakturaer du vil selge og hvilke du ønsker å sende på vanlig måte. Vær oppmerksom på at det blir gjort en automatisk kredittsjekk av kunden du skal fakturere, før fakturasalget blir godkjent.

Før du selger vil du alltid få se en oversikt over hvor mye du får inn på kontoen etter du har solgt, og hvor mye Brabank tar for salget.

Video: Praktisk gjennomgang av Superraskt oppgjør:

Automatisk bokført

For deg som fører regnskap i Conta: På lik linje med all annen fakturaaktivitet som skjer i Conta, blir denne typen salg automatisk bokført slik at alt blir riktig, så du trenger ikke tenke noe mer på det!