Innbetalinger med avvik

Innbetalinger med avvik behandles ved å se på oppfølgingslisten på startsiden i Conta. Dette vil kun dukke opp hvis du faktisk har innbetalinger som avviker fra det du har fakturert kundene for.

Innbetalinger med avvik behandles ved å se på oppfølgingslisten på startsiden i Conta. Dette vil kun dukke opp hvis du faktisk har innbetalinger som avviker fra det du har fakturert kundene for.

Hva er en innbetaling med avvik?

En innbetaling med avvik vil si at en kunde har betalt en annen sum til deg, enn summen som stod på fakturaen; enten for lite eller for mye.

Merk at for innbetalinger på fakturaer med utenlandsk valuta vil det som regel være avvik på grunn av bankgebyrer som kreves inn av bankene på slike overføringer. Når du registrerer innbetalinger på en utenlandsk faktura, vil det som regel være kursvariasjoner som forårsaker at du tjener litt, eller mister litt penger i forhold til det verdien var på fakturadatoen. Dette håndteres automatisk av systemet og blir ført i regnskapet ditt.

Slik gjør du

Når du behandler innbetalingen kan du først velge kunde ved å søke opp kunden og velge fra listen som dukker opp. Så kan du registrere betalingen på riktig fakturanummer.

Inneholder ikke innbetalingen kundenavn vil det som regel være informasjon om hvilket kontonummer betalingen har kommet fra, og av og til fritekst som kunden har skrevet inn i nettbanken når vedkommende gjorde innbetalingen. Utifra kontonummer og fritekst kan du kanskje finne ut av hvem som står bak.

Du kan finne hvem som eier et kontonummer ved å skrive nummeret inn i nettbanken i en ny betaling, og så se hvilket navn eller firmanavn som dukker opp.