Innstillinger i Conta Faktura

I innstillingene kan du redigere alt fra basisopplysninger om firmaet ditt, til nøkkelpersoner, firmalogo, prosjekter og avdelinger. Merk at enkelte innstillinger er felles for alle Conta-tjenestene.

Virksomhet

Til høyre i knapperaden ser du en en knapp som endrer seg basert på hvor i menyen du er. Er du i menypunktet VIRKSOMHET vil knappen til høyre vise NY VIRKSOMHET. Klikker du på AVDELING vil knappen vise NY AVDELING.

Knappen til høyre endrer seg avhengig av hvilke menypunkter du klikker på. Hvis du klikker på VIRKSOMHET vil knappen som før viste NY AVDELING nå vise NY VIRKSOMHET.

Ny virksomhet

Virksomhet

Én enkelt brukerkonto kan lage, og ha adgang til et ubegrenset antall virksomheter. Les om innstillingene for virksomheter, hvordan du oppretter en ny virksomhet, og hvordan du bytter mellom dem.
Av sikkerhetsmessige årsaker er har du ikke anledning til å endre på organisasjonsnummer og organisasjonsform her. Ta kontakt med oss hvis du vil endre disse.
Postadressen kommer i mottakerfeltet på fakturaen. Du kan også velge riktig momstermin her, slik at den stemmer overens med virkeligheten.

Logo

Tilpass firmalogoen din slik at den ser best mulig ut på fakturaene. Vi anbefaler filtype JPG med hvit bakgrunn, i størrelsen 420×110 piksler. Få tips om å tilpasse logoen her.

Fakturainnstillinger

Du kan gjøre flere tilpasninger som gjelder for alle nye fakturaer du sender fra det aktive firmaet ditt. Her forklarer vi hvordan.

KID

Med KID-nummer blir innbetalinger automatisk registrert i Conta Faktura, på riktig faktura og med korrekt dato og beløp. Du sparer mye tid på å slippe å sjekke bankkontoen og registrere hver innbetaling manuelt. Du trenger en KID-avtale med banken. Skjemaet for dette lager du på denne siden etter at du har oppgradert til Pluss. Slik setter du opp KID med Conta Faktura.

Brukerkonto

Brukerkontoen er felles for alle Conta-tjenestene. Gå hit for mer info om hvordan du lager og gjør endringer i brukerkontoen din.

Bankkontoer

Herfra kan du endre eller legge inn bankkontoer, med norsk kontonummer, samt IBAN og SWIFT til bruk i internasjonale transaksjoner. Husk å legge inn et tydelig navn på kontoen din, for eksempel «Driftskonto Sparebanken» slik at du kan skille dem fra hverandre hvis du legger inn flere.

Avdelinger

Avdelinger kan brukes når virksomheten din driver med flere forskjellige typer aktiviteter, og du vil skille de fra hver av de i regnskapet. Avdelinger kan ha egen bankkonto og logo registrert på seg. Når du fakturerer fra en avdeling vil avdelingsnavnet vise øverst på fakturaen, mens organisasjonsnummeret og det formelle foretaksnavnet vises nederst.

Du kan lage en ny avdeling når du lager en faktura ved å klikke på «fakturere fra en avdeling?» helt øverst på fakturaen.

Prosjekter

Prosjekter kan knyttes til en kunde, og brukes til å holde orden oversikt over inntekter fra jobber som pågår over tid. Til forskjell fra avdelinger, er prosjekter også avgrenset i tid med en start- og sluttdato

Du må ha Conta Pluss for å opprette avdelinger og prosjekter i Conta-tjenestene.

Conta-kreditt

Conta-kreditt er måten du betaler for betaltjenester i Conta. Det krever et gyldig betalingskort. Lagrer du kortet, er det kjappere å betale neste gang. Lagring skjer kryptert hos leverandøren av betalingsløsningen, ikke hos oss.