Kundeliste

Slik holder du oversikt over, og administrerer kundene dine i Conta.

Slik holder du oversikt over, og administrerer kundene dine i Conta.

Det finnes to måter å legge til nye kunder på. Enten ved å gå til KUNDER fra toppmenyen i Conta og så klikke på NY KUNDE eller ved å legge til en ny kunde når du lager en ny faktura.

Kundeimport

Du kan importere kunder både fra andre virksomheter du har tilgang til i Conta, og helt andre fakturaprogrammer ved å klikke KUNDEIMPORT like over kundelisten. Slik foregår det.

Kundekort

Klikk på KUNDEKORT lengst til høyre på hver kunde i listen for å se eller endre opplysningene for hver kunde. Les mer om hva du kan se og gjøre på kundekortet her.

Last ned kunder som CSV

Du kan laste ned kundelister som CSV til bruk i Microsoft Excel eller andre regnearkprogrammer.

Klikk på LAST NED CSV for å laste ned alle kundene du har på listen akkurat nå. Merk at data som blir eksportert til CSVen påvirkes av den nåværende visningen: Hvis du har søkt på et spesifikt firma, og kun det ene firmaet vises, vil CSV-filen kun inneholde denne ene kunden.

Kundegrupper

Under denne fanen kan du opprette og administrere kundegrupper, som du så gruppevis kan sende faktura til. Dette er en praktisk måte å f.eks kreve inn samme beløp fra en rekke kunder samtidig. Foreløpig støtter denne metoden e-post, last ned som PDF, og eFaktura. Støtte for bedriftskunder vil komme senere.

Ingen kundenummer?

Vi har valgt å ikke bruke kundenummer fordi moderne økonomisystemer som Conta fint klarer å holde orden på kundedatabaser uten å gi et nummer til hver kunde.