Forskudd på oppdrag i Conta

Skal du be om forskudd for et oppdrag du skal utføre? Slik gjør du det i Conta.

Skal du be om forskudd for et oppdrag du skal utføre? Slik gjør du det i Conta.

Noen ganger kan det være ønskelig for bedrifter å sikre seg forskudd for å drive prosjekter tryggere og mer effektivt. Det kan være mange grunner til at du ønsker å be om forskudd på oppdrag fra en kunde. En av grunnene kan for eksempel være at du trenger pengene for å finansiere produksjonen av varen eller tjenesten som du skal levere.

Se også: Når kan du fakturere på forskudd?

1. Be om forskudd

Det første du må gjøre, er å kontakte kunden din på e-post og be dem betale inn forskudd til bedriften din sin konto. Det kan for eksempel være at du vil at kunden skal betale 5 000 kr på forskudd på en bestilling som koster 20 000 kr.

Når kunden har betalt, må du bokføre dette i Conta. Du kan bokføre det slik:

• Debet 1920 og kredit 2900.
  • Skriv inn navnet på bedriften som beskrivelse.

Trenger du litt hjelp med hvilke kontoer du skal bruke i regnskapet?
Bruk kontohjelpen vår gratis →

2. Når oppdraget er ferdig

Når du er ferdig med oppdraget, må du lage en faktura på beløpet for hele oppdraget. Her lager du faktura på samme måte som du normalt ville gjort, men du må gi kunden beskjed om å kun betale restbeløpet. Har kunden for eksempel betalt inn 5 000 kr av 20 000 kr, skal kunden nå betale restbeløpet på 15 000 kr.

Se også: Slik lager du ny faktura

3. Når betalingen kommer inn

Når kunden har betalt, og betalingen kommer inn på kontoen til bedriften din, så vil betalingen registreres i Conta.

Til slutt må du finne kunden i Conta og velge kundereskontro for å koble sammen de tre stegene vi har gått gjennom her, slik at det går i null.

Slik finner du kundereskontro i Conta: Gå til FAKTURA > KUNDER > KUNDEKORT > KUNDERESKONTRO.