Send til inkasso hos Contando

Forfalte fakturaer kan sendes direkte til Conta sitt eget inkassobyrå, Contando. De håndterer saken fra start til du har pengene på konto.

Forfalte fakturaer kan sendes direkte til Conta sitt eget inkassobyrå, Contando. De håndterer saken fra start til du har pengene på konto.

Gå til detaljene for fakturaen som har forfalt med mer enn 14 dager.

Klikk på Send til inkasso-knappen i fakturadetaljene øverst til høyre for å begynne.

Starte inkassosak

Nå vil du få opp en liste over alle forfalte krav. Det er lovpålagt å sende alle krav til samme kunde i et samlet inkassosak.

Under listen over fakturaer kan du velge Inkasso med Contando til høyre. Les informasjonen. Du kan også lese brukeravtalen ved å klikke på lenken nederst.

skjermbilde av contando

Klikk Start inkassosak. Saken blir nå håndtert av Contando, og du vil bli oppdatert fortløpende om utviklingen.

Hvis du har behov for å trekke saken gjør du det fra fakturadetaljene, på samme måte som du sendte saken til Contando.

Husk å registrere innbetalinger

Contando tar seg av innkrevingen, men når pengene kommer på konto må du registrere innbetalinger som kunden eventuelt måtte gjøre underveis for at status skal bli korrekt. Dette kan du gjøre fra ved å gå til menyfanen Inkassosaker > Alle inkassosaker, og klikk på + i høyre kolonne på saken det gjelder.

Da vil summen bli redusert med det kunden har betalt inn. Hvis du har KID-nummer på fakturaen fra Conta Faktura, vil betalingen bli registrert automatisk når kunden betaler inn med KID. Er det KID-nummer fra et annet fakturasystem vil du måtte registrere betalinger manuelt.