Rapporter

Conta Faktura lar deg ta ut detaljerte rapporter om alt som angår omsetningen i firmaet ditt. Her skal vi gå gjennom hvordan du kan få mest mulig ut av denne funksjonen.

Det første du ser under RAPPORTER er et søylediagram over omsetningen din, fakturert merverdiavgift, og innbetalinger. Klikk på nedtrekksmenyen VELG ÅRSTALL for å se data fra et valgt år. Velg statistikktype for å sammenligne omsetningen med årene før.

Bilde av rapportsiden i Conta Faktura

Du kan laste ned søylediagrammet ved å klikke LAGRE SOM PDF.

TIPS: Ved å klikke på de forskjellige ledetekstene etter fargekodene under diagrammet, f.eks. MERVERDIAVGIFT, kan du skru av og på visningen av data. Prøv selv!

Nøkkeltall

Nøkkeltallrapporten viser deg de viktigste omsetningstallene fra året du har valgt, samt året før.

Selger du varer med ulike MVA-satser? Klikk DETALJER ved siden av «merverdiavgift fakturert» for å se summen fordelt på de ulike satsene.

Klikk på LAST NED SALGSRAPPORT for å laste ned en rapport i CSV-format, som du kan importere inn i Excel eller andre regnearkprogram.

MVA-oppgave

De fleste firma i Norge skal levere MVA-oppgave til myndighetene. Du kan lese om MVA i Fakturaskolen.

Fra menyfanen RAPPORTER, velg MVA-OPPGAVE > VELG PERIODE.

skjermbilde av MVA-rapport

Firmaer må levere enten seks eller en oppgave per år. Husk å velge riktig visning over nedtrekksmenyen der du velger periode.

Merk at postene om fradragsberettiget inngående avgift må noen i firmaet selv fylle ut. Ofte vil dette være den som er ansvarlig for regnskapsføringen. Conta Faktura henter kun data som gjelder utgående avgift.

Postene i Conta Faktura sin MVA-rapport korresponderer med MVA-meldingen fra Skatteetaten. Det gjør den enkel å fylle ut, så lenge du du har ditt på det tørre og legger på riktig MVA-sats (eller ingen MVA, alt ettersom) på varene og tjenestene du selger.

Vær oppmerksom på den nye MVA-oppgaven som kommer fra første termin i 2017. Conta Faktura er selvsagt klar for overgangen, og rapportene blir tilpasset den nye oppgaven.

Varerapport

Her kan du se en oversikt over hvor mange varer du har solgt i en gitt periode, og hvor mye du har fakturert for. Hvis du lurer på hvorfor det er en kolonne med snittpris så er det fordi du kan endre prisen på varene dine i fakturaredigeren. Samme vare kan altså bli loggført med mange ulike priser. Du kan laste ned en rapport i CSV-format, til bruk i regneark.

Avdelingsrapport

Her kan du finne omsetningsrapporter for hver avdeling, og omsetningen i avdelingen basert på perioden du velger. I tillegg ser du alle fakturaene i prosjektet i denne perioden. Klikk på DETALJER for å se alle omsetningsdata fra hver enkelt avdeling.

Prosjektrapport

Hent ut omsetningstall fordelt på prosjektene i virksomheten, og alle fakturaene knyttet til prosjektet du velger. For å få vite mer om prosjekter i Conta Faktura og hvordan du bruker denne funksjonen, les mer her.

Du må ha Conta Pluss-abonnement for å ta i bruk avdelinger og prosjekter i Conta Faktura.

Betalinger

Under dette menypunktet kan du se en oversikt over innbetalinger som er gjort. Både de du har registrert selv, og de som har kommet automatisk inn med KID.

E-poster

Her kan du se hvilke e-poster som har blitt sendt fra systemet, og om de har blitt levert eller ikke. Merk at det kan ta litt tid før statusen endrer seg etter at mottakeren har fått e-posten.

Ofte stilte spørsmål

Dette kan skje hvis et purregebyr har blitt slettet i en måned hvor du ikke ellers hadde noe omsetning.

Purregebyrer teller nemlig som en del av omsetningen, og Conta Faktura tar dette med i rapportene.

Det finnes altså ingen spøkelser i systemet, så bare husk på dette hvis du ser tall du ikke kjenner igjen.

Det maksimalt tillatte purregebyret økes med jevne mellomrom av myndighetene. I 2015 var 65 kr, og i 2016 er det 67 kr. Hvis du i 2016 har 67 kr i omsetning en måned der du ellers ikke hadde omsetning, skyldes det ganske sikkert at du har lagt purregebyr oppå en av de forfalte fakturaene dine.