Kom i gang med inkasso

Dårlige betalere? Fra startskjermen på Conta Inkasso kan du starte og følge opp inkassosakene dine.

Dårlige betalere? Fra startskjermen på Conta Inkasso kan du starte og følge opp inkassosakene dine.

Conta Inkasso startside

Start en ny inkassosak

Etter at et inkassovarsel har forfalt med 14 dager, kan du lage en inkassosak ved å klikke på den store knappen med START INKASSOSAK. Hvis den opprinnelige fakturaen ble laget i Conta Faktura, må du sende den direkte til Conta Inkasso ved å gå til fakturadetaljene i Conta Inkasso og velge «Send til Conta Inkasso».

Du kan også opprette inkassosaker på fakturaer som ble laget utenfor Conta-tjenestene. Hvis du allerede har sendt inkassovarsel, kan du huke av for dette når du lager en ny sak og du vil ta gå direkte til neste steg, som er å sende en betalingsoppfordring.

Les mer om hvordan du oppretter en inkassosak på en forfalt faktura.

Inkassoprosessen kan få flere forskjellige utfall. I inkassoskolen vår kan du lese mer om det.

Inkassosaker

Under denne menyfanen finner du en komplett oversikt over alle inkassosakene dine, og statusen på dem.

Kunder

Under denne menyfanen finner du en oversikt over alle kundene dine, og kan redigere kundekortet til hver enkelt. Kundene er felles for alle Conta-tjenestene.

Følg opp

Under «Følg opp» vil du få beskjed om saker som krever handling fra deg for at de skal kunne gå videre. Dette kan f.eks. være et inkassovarsel som har forfalt.

Gjøremål

Gjøremål kan du bruke til å gi deg selv påminnelser. Disse er knyttet til spesifikke kunder. Les om hvordan du oppretter et gjøremål på en kunde. Denne funksjonaliteten krever Conta Pluss.