Hvordan bytte til lønnsprogrammet Tritt

Skal bedriften over på et nytt lønnssystem? Vi viser hvordan du bytter over til Tritt.

Skal bedriften over på et nytt lønnssystem? Vi viser hvordan du bytter over til Tritt.

Å bytte til lønnsprogrammet Tritt er ikke vanskelig. Det kan likevel være greit å vite hva du trenger å gjøre når du skal bytte lønnsprogram.

Det første du trenger å gjøre er å registrere bruker og legge til bedriften på Nytt foretak. Her søker du opp bedriften din fra Brønnøysundregistrene. Etter det så må du koble til bedriften til Altinn.

LES OGSÅ: Slik kobler du til Altinn og henter ut skattekort i Tritt

Når bedriften er koblet til Altinn må du legge til alle ansatte. Det gjør du ved å velge ANSATTE i menyen, deretter LEGG TIL ANSATT. Her fyller du inn informasjonen Tritt spør etter.

Når basisinformasjonen om den ansatte er lagt til oppretter du en ny stilling. Det gjør du ved å trykke på OPPRETT under stilling når du er inne på ansattkortet. Her legger du til informasjon om stillingen og informasjon om arbeidsforholdet. Da må du huske å huke av for at det er en eksisterende ansatt og legge inn riktig dato for ansettelse.

NB! Stillings-ID må være det samme som er rapportert til Altinn i det forrige lønnssystemet ditt. Hvis ikke må ansettelsesforholdet avsluttet i det gamle systemet, og det må opprettes et nytt et i Tritt. Det er for å sørge for at a-meldingen blir riktig.

Når du bytter lønnsprogram er det noe informasjon du må ha med fra tidligere. Du må huske å legge inn informasjon om grunnlaget for feriepenger fra året før, eventuell opptjent lønn, skatt trukket og skattbar inntekt og feriepengegrunnlag for innværende år Alt du skal fylle inn vil ligge under Fra tidligere, når du legger til ny stilling.

Tidspunkt for bytting av lønnsprogram vil også være avgjørende. Bytter du første januar har ikke de skattbar inntekt ennå, men bytter du midt i året vil de ansatte ha opparbeidet seg inntekt.

LES OGSÅ: Slik legger du til ansatte i Tritt

Når alt dette er gjort så kan du sette i gang med lønnskjøringen fra Tritt.