Hvordan bytte til lønnsprogrammet Tritt

Skal bedriften over på et nytt lønnssystem? Vi viser hvordan du bytter over til Tritt.

Skal bedriften over på et nytt lønnssystem? Vi viser hvordan du bytter over til Tritt.

Å bytte til lønnsprogrammet Tritt er ikke vanskelig. Det kan likevel være greit å vite hva du trenger å gjøre når du skal bytte lønnsprogram.

Det første du trenger å gjøre er å registrere bruker og legge til bedriften på Nytt foretak. Her søker du opp bedriften din fra Brønnøysundregistrene. Etter det så må du koble til bedriften til Altinn.

LES OGSÅ: Slik kobler du til Altinn og henter ut skattekort i Tritt

Når bedriften er koblet til Altinn må du legge til alle ansatte. Her fyller du inn informasjonen Tritt spør etter. Når basisinformasjon om den ansatte er lagt til legger du til informasjon om stillingen og informasjon om arbeidsforholdet. Da må du huske på å legge inn at det er eksisterende ansatte og riktig dato for ansettelse.

NB! Stillings-ID må være det samme som er rapportert til Altinn i det forrige lønnssystemet ditt. Hvis ikke må ansettelsesforholdet avsluttet i det gamle systemet, og det må opprettes et nytt et i Tritt. Det er for å sørge for at a-meldingen blir riktig.

Når du bytter lønnsprogram er det noe informasjon du må ha med fra tidligere. Du må huske å legge inn informasjon om grunnlaget for feriepenger, eventuell opptjent lønn det året, skatt trukket og skattbar inntekt (kun for de med frikort). Alt du skal fylle inn vil ligge under Fra tidligere, når du legger til ny stilling.

Tidspunkt for bytting av lønnsprogram vil også være avgjørende. Bytter du første januar har ikke de skattbar inntekt ennå, men bytter du midt i året vil de ansatte ha opparbeidet seg inntekt.

LES OGSÅ: Slik legger du til ansatte i Tritt

Når alt dette er gjort så kan du sette i gang med lønnskjøringen fra Tritt.