Gratis webinarer fra Conta - Lær om regnskap, skatt og mye mer!

Slik fungerer lønnsarter i Conta

Skal du kjøre lønn i Conta? Lønnssystemet vårt har en ganske standard liste av lønnsarter som du kan bruke ved lønnskjøring. I denne artikkelen forklarer vi litt mer om de ulike artene. 

Skal du kjøre lønn i Conta? Lønnssystemet vårt har en ganske standard liste av lønnsarter som du kan bruke ved lønnskjøring. I denne artikkelen forklarer vi litt mer om de ulike artene. 

Hva er en lønnsart?

En lønnsart er egentlig bare en måte å gruppere ytelsene som jobbes inn. En lønnsart forteller lønnsprogrammet hva som skal gjøres med de forskjellige timene noen har jobbet, når lønnen skal regnes ut. På denne måten sørger du for at lønnen blir rapportert riktig til skattemyndighetene, og at pengene blir bokført på riktig sted i regnskapet ditt.

Du kan også bruke lønnsarter til å rapportere reisegodtgjørelse, utleggstrekk, fagforeningskontigenten og en rekke andre ting som rapporteres eller betales ut over lønn.

Det er også lurt å merke seg riktig type lønnsart for type bonus når du kjører lønn. Det vil nemlig gi utslag for skatt, og for eksempel hvordan lønnen skal beregnes og bokføres.

Lønnsarter i Conta

I Conta har vi et bredt utvalg av lønnsarter, uten at det blir så mange at du føler deg overveldet. Vi har samlet alle i denne artikkelen, slik at du kan se hvilke vi har, når de skal brukes og hva som rapporteres til Altinn. Her kan du se en god oversikt over de ulike:

Ulike typer lønnsarter

I Conta skiller vi mellom tre ulike lønnsarter — kontant, godtgjørelse og naturalytelse.

Kontant

Kontant betyr at det er lønn du får i penger. Det ender med en utbetaling etter at skatt er trukket.

Godtgjørelse

Godtgjørelse er penger du får for noe annet enn selve arbeidstiden. Her blir det også en utbetaling, etter at eventuell skatt er trukket i fra. Det finnes godtgjørelser som er skattepliktig og noen som er skattefrie, men alle skal rapporteres.

Naturalytelse

Naturalytelse er når du har fått noe fra arbeidsgiver som ikke er penger og som du skal skatte for. Det kan være fri bil, fri telefon eller hva som helst ellers, som arbeidsgiver gir deg istedenfor penger. 

Velg riktig lønnsart

Under forklarer vi mer om de ulike lønnsartene i Conta. Du kan søke etter lønnsarter ved å taste inn Ctrl + F i Windows eller Command + F på Mac.

Fastlønn (Kontant)

Du bruker lønnsarten «Fastlønn» når du utbetaler en fast lønn til en ansatt hver måned. Den skiller seg fra andre lønnsarter med at lønnen faktisk er fast. Dersom en ansatt er avhengig av en timeliste eller bonus, må du bruke en annen lønnsart.

Du bruker også lønnsarten «fastlønn» hvis du har lønn hver måned, men lønn som varierer. Et eksempel på dette er at mange aksjeselskap bare har en eier som jobber. Eieren har en lønn hver måned, men beløpet varierer.

Timelønn (Kontant)

Timelønn kan brukes når en ansatt får lønn for timer de har opparbeidet. Ofte er dette basert på en timeliste som den ansatte har ført, og du som arbeidsgiver har godkjent. 

Forskjellen på timelønn og fastlønn er at timelønn er basert på antall.

Elektronisk kommunikasjon (Naturalytelse)

Elektronisk kommunikasjon kan gå under naturalytelser. Du bruker denne lønnsarten når en ansatt får noe som et gode eller fordel i tillegg til den vanlige lønnen, men som ikke er penger. Noen eksempler kan være fri telefon og internett, som er blant de mest vanlige naturalytelsene.

Elektronisk kommunikasjon (Utgiftsgodtgjørelse)

Elektronisk kommunikasjon kan også gå under utgiftsgodtgjørelse. Du bruker utgiftsgodtgjørelse på elektronisk kommunikasjon når en ansatt får utbetalt penger på for eksempel bruk av bil, telefon eller noe annet.

Vanlig overtid (Kontant)

Lønnsarten «vanlig overtid» kan brukes når en ansatt har jobbet mer enn det som går utover arbeidsmiljølovens grense for alminnelig arbeidstid, altså 9 timer per døgn. Du oppgir bruttobeløpet, og det rapporteres til Altinn.

Det er mulig at andre rammer for overtid er regulert i avtalen du har med arbeidstakeren. Da oppgir du timene og kompensasjonen for overtid som du har utbetalt. Husk at du må skille mellom vanlig overtid og lønnsarten «overtid helg».

Kilometergodtgjørelse (Naturalytelse)

Kilometergodtgjørelse er rapportering av kjøring som ansatte gjør med firmabil som ikke er innenfor sjablongreglene for fri bil. Den ansatte skal skatte for å ha brukt en firmabil, og lønnsarten brukes når det ikke er relatert til penger de får.

Les også: Regler for bruk av bil i aksjeselskap

Fri bil (Naturalytelse)

Lønnsarten kan brukes når en ansatt bruker en bil som arbeidsgiver eier til privat kjøring. Om en ansatt bruker bil som eies eller leases av arbeidsplassen, kan du bruke denne lønnsarten. Denne fordelen skal normalt regnes som lønnsinntekt og den ansatte skal skatte av det. Du kan lese mer om satsene på Skatteetaten sine nettsider. Det rapporteres til Altinn.

Bil – fordelsavvik (Naturalytelse)

Om en ansatt disponerer firmabil og listeprisen ikke står i forhold til fordelen ved privat bruk, kan denne lønnsarten brukes. Den skal kun brukes når avviket er betydelig. Lønnsarten rapporteres til Altinn.

Bil utenfor standard regel (Naturalytelse)

Denne lønnsarten kan brukes ved fordel dersom en ansatt har brukt bil privat, og som ligger utenfor standardregelen. Oppgi fordelen av privat bruk for følgende type biler:

  • Store kjøretøy som lastebiler som veier 7 500 kg eller mer, samt busser som har plass til mer enn 15 passasjerer.
  • Biler som det er lagt ned forbud mot å bruke privat til annet enn å kjøre til og fra jobb, ifølge loven eller regler laget med hjemmel i loven.
  • Det gjelder også biler som er godkjent for å transportere ni passasjerer eller flere, så lenge disse bilene brukes i en transportordning satt opp av arbeidsgiveren for å kjøre ansatte til og fra jobb, og ikke blir brukt til andre private formål enn denne typen arbeidsreiser.

Du må beregne den skattepliktige fordelen for disse bilene basert på bilens faktiske bruk, ved å bruke fastsatte satser per kjørte kilometer.Her skal du oppgi skattepliktig fordel, og det rapporteres til Altinn. For arbeidsreiser opp til 4 000 km i året, bruk en sats på 3,40 kroner for hver kilometer (gjeldende for 2024). Hvis den ansatte kjører mer enn 4 000 km i arbeidsreiser i året, bruk en sats på 1,50 kroner for hver kilometer som overstiger 4 000 km (også gjeldende for 2024).

Yrkesbil – kilometer (Naturalytelse)

Lønnsarten skal brukes når en arbeidstaker har fått fordel ved privat bruk av yrkesbil som skal verdsettes individuelt etter kilometersats for privat bruk. Verdsettes det etter kilometersats, er det et krav om dokumentasjon for elektronisk kjørebok. Lønnsarten gjelder for varebiler klasse 2 og lettere lastebiler under 7500 kilometer. Husk at det også er et krav at inntektsmottaker har tjenstlig behov for yrkesbilen.

Skatteetaten sine sider kan du lese mer om satsene du skal legge til grunn når du beregner. Dette rapporteres til Altinn.

Yrkesbil – listepris (Naturalytelse)

Listepris på yrkesbil brukes når en ansatt har fått fordel ved privat bruk av yrkesbil som skal verdsettes etter sjablongmetode basert på listepris med bunnfradrag. Denne brukes når det ikke er betalt ut penger, men at en ansatt har fått nytte av yrkesbilen.

I dag regnes dette som antall kilometer gange med Skatteetatens sats som i dag er på 3,4. Dette rapporteres til Altinn.

Feriepenger (Kontant)

Alle ansatte tjener opp en sum som de skal få utbetalt på siste lønningsdag før fellesferien. Denne lønnsarten skal derfor dekke de ansattes tapte inntekter i periodene der de ansatte ikke får tjent opp vanlig lønn. Her oppgir du kontante ytelser for ferie, uavhengig av hvordan du beregner feriepengene.

Husk også at du skal oppgi feriepenger fullt ut og ikke redusere for trekk i lønn for ferie. Conta gjør det lett for deg, slik at du ikke trenger å tenke på redusering for trekk i lønn for ferie. Når du kjører feriepenger i Conta, vil det normalt trekkes en månedslønn i forslaget du får opp. Om den ansatte ikke skal trekkes for ferie, må du selv fjerne den linjen. Feriepenger rapporteres til Altinn. De er skattepliktige, men ikke trekkfrie.

Les også: Alt du må vite om feriepenger

Overtid egen sats (Kontant)

Hva som er overtid baserer seg på avtalen med den enkelte, og minimumssatsen for overtid er 40% ekstra lønn, men bedriften din kan selv beslutte ønsket sats over 40%. Dette rapporteres til Altinn.

Avis (Naturalytelse)

Hvis du som arbeidsgiver betaler for abonnement på aviser eller nyhetstjenester for ansatte, kan dette i enkelte situasjoner bli regnet som skattepliktig inntekt for de ansatte. Du skal legge inn den kostnaden det koster ved et individuelt abonnement på tjenesten. Dette rapporteres til Altinn.

Forsikring (Naturalytelse)

Denne lønnsarten kan brukes når ansatte får fordel av premier betalt av deg som arbeidsgiver. Du skal oppgi skattepliktig fordel ved forsikringspremier som blir betalt ut. Dette rapporteres til Altinn.

Bolig (Naturalytelse)

Disponerer en arbeidstaker helt eller delvis bolig i arbeidsforholdet sitt? Du kan bruke denne lønnsarten om arbeidstakeren bor i mer enn ett rom. Bor de i ett rom alene eller i et rom sammen med andre, skal du heller bruke losji. Dette rapporteres til Altinn.

Diett uten overnatting (Utgiftsgodtgjørelse)

Dersom en ansatt har vært på reise uten overnatting m Har en ansatt vært på reise uten overnatting, men skal motta matpenger? Da er dette riktig lønnsart. Ofte vil det ikke handle om de faktiske matutgiftene til de ansatte, men at det er sannsynlig at de vil ha merutgifter på slike turer. Er turen utenom det vanlige, og medfører ekstra kostnader for mat enn de ville hatt på arbeidsplassen, kan du utbetale trekkfri godtgjørelse til kost. Dette rapporteres til Altinn.

Diett med overnatting på hotell (Utgiftsgodtgjørelse)

Denne lønnsarten passer til godgjørelse til mat på reise, der arbeidstakeren har hatt overnatting på hotell. Det gjelder utgiftsgodtgjørelse til en arbeidstaker som har vært på en enkel, men samtidig at det er en kortvarig reise. Du oppgir bruttobeløpet, og det rapporteres til Altinn.

Diett overnatting u/kok eller pensjonat (Utgiftsgodtgjørelse)

Dersom en ansatt har overnattet på hybel uten kokemulighet, pensjonat eller brakke, skal denne lønnsarten brukes. Her oppgir du den utbetalte, trekkfrie kostgodtgjørelsen. Det rapporteres til Altinn.

Diett overnatting u/kok eller privat (Utgiftsgodtgjørelse)

Dersom en ansatt har overnattet på hybel med kokemulighet, pensjonat eller brakke, skal denne lønnsarten brukes. Her oppgir du den utbetalte, trekkfrie kostgodtgjørelsen. Det rapporteres til Altinn.

Trekkfritt ulegitimert nattillegg (Utgiftsgodtgjørelse)

Denne lønnsarten kan brukes for ulegitimert nattillegg. Som arbeidsgiver bør du være oppmerksom på de skattefrie nattilleggene som kan gis til ansatte for innenlandsreiser uten behov for detaljerte kvitteringer. Det rette regelverket finner du i Skattebetalingsforskriften § 5-6-12.

Når du utbetaler skattefrie nattillegg uten detaljert dokumentasjon, må de ansattes reiseregninger inkludere følgende informasjon:

  • Den ansattes navn, adresse og underskrift,
  • Dato og eksakt tidspunkt for avreise og ankomst hjem,
  • Reisens formål,
  • Hvilke arrangementer eller møter den ansatte har deltatt på,
  • Type overnattingssted – for eksempel hotell, pensjonat eller annet spesifisert sted – og en bekreftelse på om det var muligheter for matlaging på stedet.

Her oppgir du bruttobeløpet, og det rapporteres til Altinn.

Diett (Utgiftsgodtgjørelse)

Diett skal brukes når en ansatt har brukt penger på mat og drikke mens de var på jobbreise. Diett kan deles ut i faktiske utgifter mot å legge frem kvittering, eller diettpenger der den ansatte får en viss sum per dag. Som arbeidsgiver bør du være klar over at det er forskjell på å refundere ansatte for faktiske utgifter de har hatt på en reise, og å gi dem diett, altså en fast sum per dag. Når du betaler tilbake penger de har brukt på tjenestereiser, for eksempel mat, er disse utgiftene skattefrie for ansatte.

Når det gjelder diettpenger du gir for reiser, må du være oppmerksom på at ansatte muligens må skatte av dette. Om du holder deg innenfor de fastsatte satsene fra Skatteetaten, er disse pengene også skattefrie. Men hvis du gir ansatte mer enn det som er tillatt etter Skatteetatens satser, vil de måtte skatte av det overskytende beløpet.

Her kan du lese mer om reglene rundt skatt av diett. Denne lønnsarten skal rapporteres til Altinn.

Losji (Utgiftsgodtgjørelse)

Denne lønnsarten kan brukes når en ansatt får en fordel helt eller delvis i et arbeidsforhold. Dersom en ansatt har fått fordel ved å bo i ett rom alene eller sammen med noen andre skal det oppgis her, men om arbeidstaker har bodd i mer enn et rom så skal du oppgi under lønnsarten «Fri bolig». Du skal oppgi skattepliktig fordel, og det rapporteres til Altinn.

Reise – annet (Utgiftsgodtgjørelse)

Hvis de andre lønnsartene for reise ikke passer til det du leter etter, så kan denne brukes. Dette gjelder når det skal bli utbetalt penger. Det rapporteres til Altinn.

Nettolønnstrekk (Kontant)

Denne lønnsarten kan brukes når du som arbeidsgiver betaler for noe, som for eksempel lunsj, husleie eller forskuddslønn som allerede er utbetalt. I Conta finner du kun en slik lønnsart, men du kan velge å forandre navnet på lønnskjøringen for å vise tydelig for den ansatte hva det er. Dette rapporteres ikke til Altinn.

Andre utleggstrekk (Kontant)

Andre utleggstrekk er trekk i lønn som er basert på vedtak hos en myndighet som har lov å vedta slike trekk i lønn. Den skiller seg fra lønnsarten «Utleggstrekk skatt» som rapporteres for seg selv, og dette gjelder altså alle utleggstrekk enn skatt. Dette kalles ofte påleggstrekk.

Ekstra skattetrekk (Kontant)

Ekstra skattetrekk, eller frivillig skattetrekk som det kan kalles, vil si at en arbeidstaker ønsker å bli trukket mer i skatt enn det skattekortet viser. Da kan du bruke denne lønnsarten, og det rapporteres til Altinn slik at de får beskjed om at det blir betalt inn mer skatt, og at skatten betales inn sammen med den vanlige skatten for personen.

Utleggstrekk skatt – fast sats (Kontant)

Dersom en ansatt har krav mot seg som ikke betales innen forfall, kan du bli pålagt å foreta trekk i den ansattes lønn eller annen godtgjørelse. Det kan blant annet komme av ubetalte skatter, bøter og kommunale avgifter. Denne satsen beregnes av Skattekontoret, og bestemmer størrelsen og når trekket skal gjennomføres. Det rapporteres ikke til Altinn.

Utleggstrekk skatt – prosent (Kontant)

Dersom en ansatt har krav mot seg som ikke betales innen forfall, kan du bli pålagt å foreta trekk i den ansattes lønn eller annen godtgjørelse. Det kan blant annet komme av ubetalte skatter, bøter og kommunale avgifter. Denne lønnsarten skal brukes ved prosenttrekk, og skal beregnes ut fra bruttolønn. Den behandles på samme måte som forskuddstrekket. Dette rapporteres ikke til Altinn.

Fradrag fagforeningskontigent (Kontant)

Fradrag for fagforeningskontigenten skal oppgis dersom kontingenten er trukket i arbeidstakers lønn eller betalt direkte av arbeidstaker til fagforeningen, men også dokumentert av arbeidsgiveren. Dette blir ikke rapportert inn til Altinn.

Honorar (Kontant)

Honorar kan brukes for personer som mottar lønn eller annen godtgjørelse for utført arbeid eller oppdrag, men som ikke er fast ansatt. Hvis noen betales for arbeid eller oppdrag, og vedkommende verken er fast ansatt eller registrert som selvstendig næringsdrivende, skal du oppgi dette som oppdragstaker, frilanser eller personer som mottar honorar. Honorar rapporteres til Altinn.

Trekk i lønn for permisjon (Kontant)

Denne lønnsarten kan du bruke dersom en ansatt har hel eller delvis permisjon i mer enn 14 dager. Det gjelder både sammenhengende og ikke sammenhengende permisjonsdager og pensjoner som er lønnede og ulønnede. Dette rapporteres til Altinn.

Trekk i lønn for permittering (Kontant)

Trekk i lønn for permittering kan brukes om en ansatt er permittert, uavhengig av lengde. Denne skal brukes hvis en ansatt midlertidig fritas fra arbeid, i forbindelse med driftsinnskrenkninger eller driftsstans. Dette rapporteres til Altinn.

Trekk i lønn for ansettelsesperiode (Kontant)

Dette er et hjelpemiddel for å få riktig lønn til en person som har startet eller slutter i en måned som ikke skal ha full månedslønn. Conta beregner dette forslaget for deg, og du kan fjerne det eller endre det om du mener det er feil, basert på avtalen du har med den ansatte.

Trekk i lønn for ferie (Kontant)

Mange arbeidsgivere beregner feriepengene samlet i mai eller juni, og trekker arbeidstakeren i lønn for alle feriedager. Slik kan de utbetale vanlig lønn resten av året. Dette rapporteres til Altinn.

Refusjon av utlegg (Kontant)

Denne lønnsarten kan brukes når ansatte skal få dekket reiseutgifter og andre utlegg av arbeidsgiver. Dette rapporteres ikke til Altinn.

Trekk i lønn for pensjonspremie (Kontant)

Trekk i lønn for permisjonspremie rapporteres i a-meldingen og brukes hvis du har høyere pensjonspremie enn 2 prosent og ønsker at den ansatte selv skal dekke dette. Alle selskap må ha minimum 2 prosent og mange gir høyere prosent, men hvis det skal trekkes fra lønn, bruker du denne lønnsarten.

Uspesifiserte trekkpliktige naturalytelser (Naturalytelse)

Denne lønnsarten må meldes fra om, selv om det ikke er penger som den ansatte får, men i form av fordeler. Her kan du oppgi fordeler som ikke passer inn i andre lønnsarter. Eksempler kan være fordel av fritt arbeidstøy, verdi av gaver i ansettelsesforhold eller en feriereise betalt av arbeidsgiver. For flere eksempler, sjekk Skatteetatens nettsider. Dette rapporteres til Altinn.

Andre trekkfrie naturalytelser (Naturalytelse)

Som arbeidsgiver må du huske å rapportere fordelen ansatte får ved å bruke ting som for eksempel motorsykkel, båt, campingvogn, hytte eller lignende som bedriften eier. Dette gjelder også hvis de bruker en firmahytte som ikke oppfyller vilkårene for å være skattefri.

Fordelen er regnet som lønn og de ansatte må betale skatt av den. Verdien du skal rapportere er det det ville kostet å leie den samme tingen på vanlig måte i markedet, og det rapporteres til Altinn.

Trekkfri hjemreise for pendlere (Naturalytelse)

Denne lønnsarten kan brukes når du har kjøpt billetter for besøksreiser til hjemmet for arbeidstakere som pendler. Du skal oppgi kjøp av billetter når en pendler har vært på besøk hjemme, enten om det er i Norge eller utlandet. Denne lønnsarten skal brukes når arbeidstakeren får dekket reisen. Dette rapporteres til Altinn.

Trekkfri hjemreise for pendlere (Utgiftsgodtgjørelse)

Denne lønnsarten skal brukes når du har kjøpt billetter for besøksreiser til hjemmet for arbeidstakere som pendler, men har fått utbetalt et beløp for å betale det selv. Du skal oppgi kjøp av billetter når en pendler har vært på besøk hjemme, enten om det er i Norge eller utlandet. Denne lønnsarten skal brukes når arbeidstakeren får dekket reisen. Dette rapporteres til Altinn.

Trekkfri kilometergjortgjørelse besøksreise pendlere (Utgiftsgodtgjørelse)

«Bilgodtgjørelse besøksreiser for utenlandske pendlere» kan brukes for å oppgi trekkfri bilgodtgjørelse i forbindelse med pendles besøk i hjemmet eller utlandet. Dette gjelder så lenge godtgjørelsen ikke overstiger de satser Skattedirektoratet har satt. Det rapporteres til Altinn.

Besøksreiser utenlandske pendlere (Utgiftsgodtgjørelse)

Som arbeidsgiver, når du kjøper billetter til ansatte som pendler for å komme seg hjem, enten innenlands eller til utlandet, må du rapportere dette. Husk å følge Skattedirektoratets satser for å regne ut hvor mye av denne fordelen som kan gis uten å betale skatt. Besøksreiser for utenlandske pendlere rapporteres til Altinn.

Bilgodtgjørelse besøksreiser for utenlandske pendlere (Utgiftsgodtgjørelse)

Denne lønnsarten gjelder når du som arbeidsgiver gir en ansatt som pendler penger for å reise hjem til Norge eller til utlandet. Husk at å legge Skattedirektoratets satser til grunn. Denne lønnsarten rapporteres til Altinn.

Opsjoner (Kontant)

Som arbeidsgiver må du rapportere om en ansatt tjener penger på å selge eller bruke opsjoner de har fått gjennom arbeidsplassen. Opsjoner (kontant) gjelder når de bruker sin rett til å selge aksjer eller egenkapitalbevis og tjener på det. Husk å oppgi verdien av denne fordelen. Opsjon rapporteres til Altinn.

Opsjoner (Naturalytelse)

Som arbeidsgiver må du melde fra om verdien av fordeler ansatte får, når de bruker opsjoner de har gjennom jobben. Det betyr at de benytter retten sin til å kjøpe eller motta aksjer eller egenkapitalbevis hos arbeidsgiver. Dette gjelder både om de får kjøpe eksisterende aksjer eller grunnfondsbevis, eller om de har rett til å kjøpe nye i en fremtidig emisjon. Opsjon rapporteres til Altinn.

Personalrabatt (Naturalytelse)

Rapporter verdien av personalrabatter på varer og tjenester gitt til ansatte dersom rabattene overstiger 8 000 kroner per ansatt i løpet av et år, siden disse er skattepliktige. Husk også å melde fra om personalrabatter som ikke oppfyller vilkårene for skattefrihet.

Videre må du som arbeidsgiver rapportere verdien av skattepliktige rabatter, bonuspoeng og andre fordeler ansatte mottar fra forretningspartnere og andre eksterne parter.

Personalrabatt er en skattepliktig rabatt, og rapporteres til Altinn.

Sluttvederlag (Kontant)

Sluttvederlag er penger som arbeidstaker får hvis de mister jobben ufrivillig, ved oppsigelse eller ved avtale med arbeidsgiver. Arbeidstaker kan få lønn utbetalt etter at de har sluttet og sluttvederlaget er lønn som kan gis som en sum på en gang eller over en periode. Sluttvederlaget rapporteres til Altinn.

Smusstillegg (Utgiftsgodtgjørelse)

Smusstillegg kan brukes i visse tilfeller for å dekke kostnader for arbeidstøy og kompensere for ubekvemt arbeid. Når du skal registrere skatten, kan du trekke fra ⅓ av beløpet, men du kan maks trekke fra 2 588 kroner. Smusstillegg rapporteres til Altinn.

Tips – drikkepenger (Kontant)

Denne lønnsarten kan brukes når en ansatt har mottatt tips fra kunder. Det har ikke noe å si om hvordan tipsen utbetales, men husk at du uten særskilt avtale med den ansatte kan ikke du foreta trekk i tips til dekning av arbeidsgiveravgift og kostnader til administrasjon av tipsordningen. Ved bruk av denne lønnsarten skal du oppgi totalt smusstillegg, og dette rapporteres til Altinn.

Honorar, akkord, prosent eller provisjon (Kontant)

Lønnsarten kan brukes ved kontantytelser som betales ut som honorar eller etter akkord, prosent eller som provisjonslønn. Vær obs på at dette ikke gjelder godtgjørelser eller honorar som medlem av styre eller lignende, det skal oppgis som styrehonorar. Dette rapporteres til Altinn, og du oppgir bruttobeløpet.

Kan jeg opprette egen lønnsart i Conta?

Nei, du kan ikke opprette egne lønnsarter. Men du kan forandre navn på de som er der på en enkelt ansatt i en enkelt lønnskjøring.

Var artikkelen nyttig? like moderate dislike

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.