Bokføre utleie via AirBnB i regnskapet

Driver bedriften din med utleie via AirBnB, må du bokføre inntektene i regnskapet.

Driver bedriften din med utleie via AirBnB, må du bokføre inntektene i regnskapet.

Leier du ut via AirBnB, sendes fakturaene til kundene ut fra deres system. Disse må bedriften hente ut fra systemet og laste opp i Conta. Det er fordi du trenger å ha gyldig dokumentasjon når du bokfører.

Sender du fakturaer direkte fra Conta, slipper du å laste opp dokumentasjon. Sender du EHF bokføres utsendelse og innbetaling automatisk. Sender du en annen type faktura må du huske å registrere innbetaling.

Registrer inntekt

Siden fakturaene sendes fra AirBnB, må du registrere inntekt i regnskapet. Det gjør du ved å velge BILAG > REGISTRER NYTT BILAG > REGISTRERE INNTEKT. Her fører du opp beløpet og fyller ut hvilken kunde som betalte deg.

Legg inn en beskrivelse på inntekten. Du må også legge ved gyldig salgsdokumentasjon. Siden du har sendt faktura via AirBnB må du laste ned fakturaene derfra, og laste de opp som dokumentasjon når du registrerer inntekt.

Velg hvilken konto inntektene skal føres på. Utleie av fast eiendom skal bokføres på en konto som begynner på 36, for eksempel Konto «3600 – Leieinntekt fast eiendom, utenfor avgiftsområdet». Husk MVA for utleie av fast eiendom. MVA for utleie av eiendom ligger på 25%. NB! Utleie av overnattingsplasser som campingplasser, hotellrom og hytter eller ferieleiligheter har 12% MVA.

Vi anbefaler at du bokfører inntekter umiddelbart, og registrerer innbetaling når du mottar den.

Usikker på hvilken konto du skal bokføre på? Bruk Conta sin kontohjelp

Registrere betaling

Har kunden betalt allerede, kan du registrere dette samtidig som du registrerer inntekt.

Ikke fått betalt ennå? Hvis du bokfører denne inntekten før kunden har betalt, kan du komme tilbake til dette bilaget senere fra bilagsjournalen, og fullføre det når betaling har kommet inn.

Finn bilaget fra bilagsjournalen eller fra kundekortet. Rediger bilaget og gå ned til «Har du mottatt betaling?», og fyll ut dato, sum og hvilken konto du mottok betalingen på.