Bilagsjournal

Bilagsjournalen er en liste over alle regnskapsbilagene du har bokført, der hvert bilag har et unikt nummer.

Bilagsjournalen er en liste over alle regnskapsbilagene du har bokført, der hvert bilag har et unikt nummer.

Du finner bilagsjournalen under REGNSKAPSRAPPORTER > REGNSKAPSRAPPORTER.

Bilagsjournalen lar deg enkelt søke opp bilag. Du kan søke på bilagsnummer eller på periode for å snevre inn resultatene, og hvis du vet at bilaget ble ført på et spesifikt prosjekt eller en avdeling kan du velge dette også (kun tilgjengelig i Smart-abonnementet).

Bilagsjournalen kan eksporteres som PDF eller CSV ved å klikke på lenkene oppe til høyre.

Klikk deg direkte inn på kundene eller leverandørene hvis du vil se detaljene om dem.

Redigere bilag

Du kan redigere bilag der du har gjort noe feil eller vil gjøre en endring. Klikk på rediger-knappen på bilaget det gjelder for å utføre endringen.

Skjermbilde av å redigere bilag

Kun den nyeste endringen, og ikke historikken i korrigeringene du gjør vil være synlig i bilagsjournalen. Du kan vise alle korrigeringene du har gjort ved å huke av «Vis historikk».

Skjermbilde av å vise historikk for bilag

Fakturaer som du lager i Conta registreres og bokføres automatisk som bilag i regnskapsprogrammet. Disse bilagene vil vises som «låst» i bilagsjournalen, og kan ikke redigeres. Hvis du skal kreditere en faktura må du gjøre det fra fakturadetaljene (bytt til fakturamodulen fra menyen øverst i tjenesten), og da vil krediteringen også automatisk bokføres i regnskapet.

Kopiere bilag

Hvis du skal føre mange bilag som ligner på hverandre, kan det være nyttig å bruke «Kopier» knappen øverst til høyre på bilaget for å enkelt lage en kopi som du kan jobbe ut fra. Kopien har status som kladd inntil du fullfører registreringen av bilaget.