Startsiden i Conta Faktura

Skjermbilde av Conta Faktura

Startsiden i Conta Faktura gir deg et oversiktsbilde over fakturaene dine, beskjeder, invitasjoner og innbetalinger.

Nettopp registrert deg?

Før du setter i gang med fakturering, anbefaler vi at du leser «7 tips for fakturaferskinger» i Fakturaskolen.

Første gang du logger på vil du også få en beskjed om å fylle ut innstillingene dine. Dette er nødvendig for at systemet skal vite hvilken informasjon som skal være med på fakturaene. Du kan ikke begynne å fakturere før du minst har fylt inn kontonummer og første fakturanummer.

Klikk på LAG EN NY FAKTURA for å sette i gang!

Fakturaer

Alt under menyfanen FAKTURAER er hjertet i Conta Faktura. Her finner du en full oversikt over fakturaene dine og alt som har med fakturering å gjøre.

Kunder

Under menyfanen KUNDER kan du se kundene dine, se detaljer om hver kunde, lage gjøremål, og importere kunder.

Varer

Klikk på menyfanen VARER for å se varelisten, opprette nye varer, eller importere varer.

Startsiderapporter

Startsiden gir deg påminnelser om ting du må foreta deg. Du finner også en enkel rapport som viser omsetningen til firmaet ditt det siste året, og et diagram som viser hvor stor andel av dine kunder som har betalt fakturaene.  Klikk på SE ALLE RAPPORTER for å se se alle rapportene dine.

Følg opp

Skjermbilde av fakturaoppfølging

Under menypunktet FØLG OPP finner du en liste over fakturaer som krever din oppfølging fordi de har forfalt. Ved å klikke på FØLG OPP i høyre kolonne på hver enkelt faktura kommer du til detaljene for den fakturaen.

Herfra kan du velge om du vil sende purring, men hvis fakturaen har forfalt med mer enn 14 dager kan du sende fakturaen videre til Conta Inkasso.

Gjøremål

Har du Conta Pluss har du også tilgang til gjøremålsfunksjonen. Under GJØREMÅL finner du gjøremålene som du har satt opp på hver enkelt kunde.

Fra startsiden kan du også enkelt laste ned alle fakturaene dine som en CSV-fil for å kunne importere dette i et Excel regneark eller et annet regneark-program. Dette kan du forøvrig gjøre alle steder i Conta Faktura som har lignende lister.

Meldinger

Meldingsboksen er ny i denne versjonen av Conta Faktura, og her vil du motta meldinger fra Conta. Dette kan f.eks. være om viktige oppdateringer, eller beskjeder fra brukerstøtte. Klikk på MELDINGER for å se meldingsboksen. Merk at du ikke kan svare på meldinger her, kun motta.