Prøv Regnskap fra Conta gratis i 30 dager

Næringsoppgave 1

Slik henter du ut tallene til Næringsoppgave 1 fra Conta.

Slik henter du ut tallene til Næringsoppgave 1 fra Conta.

Enkeltpersonforetak som er bokføringspliktige, men ikke leverer årsregnskap (altså ikke regnskapspliktige) kan levere Næringsoppgave 1 i Altinn. Tallene henter du enkelt ut fra Conta.

Om Næringsoppgave 1

Som innehaver av et enkeltpersonforetak må du levere vedlegget Næringsoppgave 1 sammen med den personlige skattemeldingen din innen 31. mai hvert år. Skattemeldingen (og Næringsoppgave 1) blir tilgjengelig i Altinn den 31. mars. 

I Næringsoppgave 1 skal du fylle inn inntekter og kostnader i enkeltpersonforetaket, og vi har utviklet en egen rapport i Conta som setter opp tallene nøyaktig likt som i Altinn for å forenkle prosessen for deg.

Merk at enkelte enkeltpersonforetak skal levere Næringsoppgave 2 – per nå har vi ikke støtte for denne i Conta.

Andre firma med veldig enkle skatteforhold kan benytte seg av det forenklede skjemaet Næringsrapport skatt, du kan sjekke om du kvalifiserer her.

Utfylling

Sørg for at du har ført ferdig regnskapet for det året du skal levere Næringsoppgave 1 for, det vil si at absolutt alle bilag er registrert og periodisert, og at du har gjort alle avstemminger. 

Viktig når det gjelder post 0420 – hvis dette er første året du gjør Næringsoppgave 1, skal det stå 0. Hvis du har levert Næringsoppgave 1 før, må du hente tallet til 0420 fra fjorårets post 0425.

Les mer om årsoppgjør for enkeltpersonforetak.

Så kan du gå til RAPPORTER > TIL SKATTEETATEN og så til NÆRINGSOPPGAVE 1, og klikk på «Avslutt regnskapsåret». Deretter fyller du ut Næringsoppgave 1 i Altinn med de samme tallene du ser i Conta. Det er viktig at du klikker på «Avslutt regnskapsåret» for at tallene skal bli korrekt.

Levering

Feltene på rapporten i Conta korresponderer som nevnt med de du kan se i Altinn, så logg inn i Altinn og fyll ut feltene i tur og orden. Ha gjerne de to vinduene ved siden av hverandre, så du har full oversikt mens du fyller ut feltene.

Send skjemaet fra til Skatteetaten via Altinn, og du er ferdig.

Vil du ha en lokal digital kopi fra Conta? Da velger du «Last ned som CSV» eller «Last ned som PDF» fra Næringsoppgave 1-siden.

Hvis du gjør endringer etter du har sendt inn oppgaven, må du sende inn ny til Altinn.

Var artikkelen nyttig? like moderate dislike

Abonner på Conta nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrevet fra Conta og hold deg oppdatert på nye funksjoner, samt nyttige tips og triks.